432-Hz

A 432 Hz frekvencia jelentősége

A DNS másolási frekvenciája és a Föld alap rezonanciája is 8 Hz. Ez utóbbit Schumann rezgésként ismerik, amelyik egy globális elektromágneses rezgés a Föld felszíne és az ionoszféra között. A zene alapvető eleme különböző hangok harmonikus összecsengése.

Amennyiben a zene alapja a korábban említett 432 Hz, az egyvonalas “C” hang frekvenciája 256 Hz, amely a 8 Hz-es természetes frekvenciának öt oktávval magasabb felharmonikusa. Így a zene, amit hallgatunk, összhangban lesz ezekkel a testünket és környezetünket felépítő rezgésekkel és segíteni fog abban, hogy harmóniába kerüljünk saját magunkkal és a minket körülvevő világgal, sőt még az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul, ami nem más, mint a testünk harmonikus működése.

Ezzel szemben, ha a referenciapontunk 440 Hz, akkor függetlenül attól, hogy milyen stílusú zenét csinál vagy hallgat valaki, mindenképpen egy disszonanciát hoz létre a zene és önmaga valamint a természet között. Ez a hatás nem csak a zenei stílustól független, hanem még attól is, hogy milyen hangközrendszert építünk fel erre a frekvenciára.

Mivel a zene jelentősen szubjektív hatások alapján értékelődik mindenkiben (Ugyan azt a Pl. Mozart darabot tarthat valaki gyönyörűnek míg más szörnyű idegesítőnek) ezért a fenti okfejtést tudományosan nem lehet alátámasztani.

Viszont több éven át tartó hosszas összehasonlítások alapján a zenekar döntése alapján nekünk valamiért kellemesebb hallgatni a 432 Hz-es „A” -ra hangolt zenénket.